dinsdag 30 juni 2015

Recensie: Sylvia Day - Verslaafd aan jou (Crossfire 1)


Titel: Verslaafd aan jou
Serie: Crossfire 1
Auteur: Sylvia Day
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Genre: Erotische Roman
Verschenen: 2012
Pagina's: 314
Te Koop: Onder andere bij Bol.com

Gideon Cross en Eva Tramell dragen beiden een beschadigd verleden met zich mee, maar hun passie en lust zijn even bedwelmend als gevaarlijk... Hij was oogverblindend, briljant, grillig en opwindend. Ik had me nog nooit tot iets of iemand zo aangetrokken gevoeld. Ik hunkerde naar zijn aanraking alsof ik aan hem verslaafd was, ook al wist ik dat mijn verdediging daar zwakker van werd. Ik was bezoedeld, beschadigd, maar hij wist zonder enige moeite bij mij de juiste snaar te raken. Gideon had zijn eigen demonen. Zijn liefde liet me niet meer los, maar het gevaar bleef dat we door ons gekwelde verleden uit elkaar gerukt zouden worden. (Bron: Bol.com)

Het verhaal gaat over Eva en Gideon. Wanneer zij elkaar ontmoeten is er meteen een sterke aantrekkingskracht die ze beiden niet kunnen weerstaan. Beiden hebben veel meegemaakt in het verleden wat hun relatie moeilijk en ingewikkeld maakt. Toch zal er altijd de passie zijn tussen hun. De vraag is alleen of ze het daarmee kunnen overleven. 

Verslaafd aan jou heeft wel wat weg van Vijftig Tinten Grijs, maar toch is het ook weer heel anders. Opvallend detail is dat de hoofdrol speler Gideon Cross heet (G.C.), de omgekeerde initialen van Christian Grey (C.G.). De namen Eva en Ana lijken natuurlijk ook op elkaar. Ik weet niet of dit bewust is gedaan, maar opvallend is het zeker. Zo zijn er wel wat meer overeenkomsten.

Eva en Gideon zijn twee hele sterke karakters. Ze zijn ingewikkeld en soms moeilijk te doorgronden, wat het verhaal juist goed maakt. Het is in ieder geval nooit saai. Doordat ze beiden wat dingen hebben meegemaakt in het verleden reageren ze overal dubbel zo heftig op. Bij dit verhaal vond ik dat wel goed passen. De spanning en passie tussen hun is erg goed geschreven en kwam goed over bij mij als lezer. Ze hebben bijna een soort van obsessie voor elkaar. Als je verder in het verhaal komt leer je ze steeds beter kennen en krijg je meer puzzelstukjes over het verleden. Toch wordt in dit eerste deel nog niet alles al verteld.

Ik ging vlot door het boek heen en ik heb het met veel plezier gelezen. Niet alles in het boek is voorspelbaar waardoor het leuker is om te lezen. Ik ben erg benieuwd naar de andere delen. Er zijn wel wat vragen beantwoord, maar een hoop weet je nog niet.

Waardering: 4/5

2 opmerkingen: