woensdag 3 juni 2015

Recensie: Anne West - Lekker is dat!Titel: Lekker is dat!
Auteur: Anne West
Uitgever: Zomer & Keuning
Genre: Chicklit
Verschenen: 2015
Pagina's: 224
Te Koop: Onder andere bij Bol.com

Sofie heeft een stiekeme relatie met Joost. Hij belooft haar keer op keer dat hij zijn vrouw Charlotte voor haar zal verlaten, maar doet het niet. Dan ontdekt Charlotte zijn affaire. Joost besluit eindelijk te scheiden en vraagt Sofie of ze in de tussentijd even van het toneel wil verdwijnen. Hij weet wel een plek waar ze terechtkan. Vol goede moed vertrekt Sofie naar het Drentse dorp waar Joosts vader een verwaarloosde ijssalon heeft. Sofie ziet in de ijssalon de perfecte afleiding van haar problemen thuis. Er zijn slechts twee obstakels: ten eerste haar totale gebrek aan bedrijfskundig inzicht en ten tweede Charlotte, die ook naar Drenthe komt om wraak te nemen op Sofie. (Bron: Bol.com


Sofie heeft een affaire met Joost en na jaren vertelt Joost eindelijk dat zijn vrouw Charlotte van alles op de hoogte is. Joost vraagt (of ja eist eigenlijk) dat Sofie tijdelijk naar zijn vader gaat zodat hij de dingen met Charlotte kan regelen. Sofie vertrekt helemaal gelukkig naar Drenthe omdat Joost eindelijk voor haar heeft gekozen. Wanneer ze bij de vader van Joost aankomt blijkt hij een ijssalon te hebben waar al jaren niks meer mee is gedaan en zit daardoor in de problemen. Een advocaat, Jens, wil snel een bedrijfsplan zien. Sofie gaat daarbij helpen om de ijssalon te redden. Ondertussen trekt Charlotte het niet meer thuis nadat ze op de hoogte is van de stress. Ze besluit om te vertrekken naar de vader van Joost om weer even op adem te komen. Alleen dan komt ze erachter dat Sofie er ook zit. Charlotte besluit om wraak te nemen op Sofie. Komt het goed met de ijssalon? Welke plannen heeft Charlotte voor Sofie? En wat wil Joost nou eigenlijk?

'Lekker is dat!' is een luchtig verhaal met niet te veel diepgang zoals vele chicklits, maar het zit goed in elkaar. Van mij had had het boek dan ook wel dikker mogen zijn omdat ik erg heb genoten van het boek. Het leest ontzettend vlot en je gaat als een speer door het verhaal. Vanaf het begin is het verhaal sterk en dat is zo gebleven tot het einde. Je leest het verhaal zowel vanuit het perspectief van Sofie als van Charlotte. Bij dit verhaal past dit erg goed. Zo begrijp je de personages beter waardoor het verhaal ook leuker is om te lezen. Sofie is juist de heel na├»eve vriendin die alles doet voor Joost terwijl Charlotte een sterke vrouw lijkt, maar diep van binnen het eigenlijk ook niet meer weet. Joost is gewoon een botte lul. Hoe verder ik in het boek kwam des te meer ik een hekel kreeg aan Joost. De andere personages en de verhaallijn van de ijssalon passen erg goed in het verhaal. Daarnaast heb ik ook meerdere keren moeten lachen om bepaalde situaties. Het is soms een rollercoaster van emoties. Denk aan liefde, woede, verdriet en acceptatie. Een mooi en leuk verhaal over liefde, vriendschap en familie.

Ik vind 'Lekker is dat!' dan ook zeker een aanrader. Het is een heerlijk boek om te lezen in de zomer met een lekker ijsje ;-). Ik ben erg nieuwsgierig geworden naar de andere boeken van Anne West omdat de schrijfstijl van haar erg fijn leest.

Waardering: 4/5

Ik heb een recensie exemplaar van 'Lekker is dat!' mogen ontvangen van Uitgeverij Zomer & Keuning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten