zondag 23 augustus 2015

Recensie: Sophie Kinsella - 3x Shopaholic!

Titel: 3x Shopaholic!
Auteur: Sophie Kinsella
Uitgever: The House of Books
Genre: Chicklit
Verschenen: 2014
Pagina's: 992
Te koop: Onder andere bij Bol.com

'Stap binnen in de aanstekelijke droomwereld van een bruisende vrouw die geen winkel voorbij kan lopen zonder dat ene leuke jasje of die mooie tas te kopen...Drie topboeken, nu samen in één band! (Bron: Bol.com)


Zo'n 8-10 jaar geleden heb ik op een vakantie in Frankrijk deze omnibus gelezen. Ik had al mijn boeken al uitgelezen dus toen ben ik maar begonnen aan de boeken die mijn moeder had meegegeven. Ik kan mij nog herinneren dat ik het helemaal geweldig vond. Nu zoveel jaren later heb ik ook nog drie vervolgen in mijn bezit. Alleen voordat ik daar aan ga beginnen wilde ik deze omnibus nog maar een keer gaan herlezen.

Shopaholic!
'Rebecca Bloomwood (gek op winkelen) is journaliste bij het tijdschrift Succesvol Sparen. Ze adviseert mensen over verstandig investeren, maar haar eigen financiële situatie is een puinhoop. Haar schulden en de dreigbrieven van haar bank stapelen zich in hoog tempo op? Ondanks Rebecca's groeiende paniekgevoel, blijft ze vrolijk en optimistisch. In haar geheime droomwereld ziet ze zichzelf de staatsloterij winnen, of blijkt de bank een vergissing te hebben gemaakt waardoor al haar problemen in een keer opgelost worden? Maar de werkelijkheid is anders!' (Bron: Bol.com)

Rebecca is zo'n type vriendin die iedereen heeft. Degene die net iets te veel winkelt en daardoor altijd geld problemen heeft. Alleen is het bij Rebecca wel erg extreem en kunnen we wel spreken over een verslaving. Ze komt in hilarische momenten terecht. Rebecca heeft er veel voor over om te shoppen ondanks dat ze geen geld heeft. Wat het nog grappiger maakt is dat ze voor een blad schrijft waarin ze advies geeft over verstandig omgaan met je geld. Zelf doet ze dus niks met haar eigen advies. Dan is er ook nog de knappe Luke Brandon die een eigen bedrijf heeft en regelmatig Rebecca ziet op pers events. Van mij had er iets meer over hun tweeën mogen worden verwerkt in het verhaal. Ik hou nou eenmaal van romantiek. Voor de rest is het gewoon erg girly en humoristisch. Een perfect boek voor de chicklit liefhebber.

Shopaholic! in alle staten
'Het leven is heerlijk, vindt Becky. Ze heeft al haar schulden afbetaald en carrière gemaakt en ze is vastbesloten voortaan alleen te kopen wat ze echt nodig heeft. Alhoewel... die nieuwe broek is pure noodzaak en die tas eigenlijk ook. De rekeningen belanden in de la, die kloppen toch niet. Becky heeft nu geen tijd om zich daarmee bezig te houden. Haar vriend Luuk moet voor zaken naar Amerika. En zij mag mee! Hello New York, here I come. Op naar de opera en het museum. Maar eerst naar het winkelwalhalla op Fifth Avenue, naar Saks en Bloomingdale's, Prada. Overal is het uitverkoop. Voor ze het weet is Becky weer veel te ver gegaan.' (Bron: Bol.com)

Ook in het tweede deel kan je weer lachen om Rebecca. Het boek heeft weer hetzelfde soort sfeertje. Rebecca voelt aan als een goede vriendin die ondanks alles wat er is gebeurd zichzelf weer in de problemen werkt. Ik ging weer ontzettend vlot door het verhaal zoals ik gewend ben van Sophie Kinsella. Extra leuk aan dit boek is dat het zich in afspeelt in New York. Als je dol bent op shoppen dan klinkt New York natuurlijk wel super goed. Het is weer genieten bij deze chicklit.

Shopaholic! zegt ja
'Deel 3 van de fantastisch leuke Shopaholic-reeks. Becky gaat trouwen! Becky Bloomwood gaat trouwen. Maar dat wordt een hele heisa. Met de jurk! De cadeaus! De gasten! En natuurlijk ook de moeder en de schoonmoeder...' (Bron: Bol.com)

Rebecca gaat trouwen en dat is toch wel een meisjesdroom die uitkomt. Met iemand zoals Rebecca moet dat wel iets groots worden. De grote vraag is alleen gaat ze de bruiloft houden in New York en Londen. Daarnaast denken moeder en schoonmoeder allebei heel erg anders over hoe de bruiloft eruit moet komen te zien. In dit derde boek zie je weer dezelfde Rebecca met complete chaos over de bruiloft omdat ze geen keuze kan maken en iedereen tevreden wil stellen. Alles is helemaal over de top, maar dat past juist Rebecca. Dit is het derde boek uit de Shopaholic! serie en het wordt een beetje standaard, maar de bruiloft zorgt wel voor een leuke twist in het verhaal/leven van Rebecca. Ook in dit boek zit er weer veel humor. 

Als ik kijk naar de gehele omnibus dan hebben alle drie de boeken een overeenkomst. Ze hebben een sterk begin en een sterk einde. Het tussenstuk is leuk, maar het kan soms langdradig zijn. Ik heb het verhaal dan liever iets korter, dan dat ik te lang hetzelfde lees. Voor de rest heb ik weer met heel veel plezier de boeken gelezen. Rebecca is een super leuk personage waarin elke vrouw wel iets van zichzelf herkent. Daarnaast heeft Sophie Kinsella een hele fijne schrijfstijl waardoor het lekker leest. Ik kijk er naar uit om de andere boeken uit de serie te gaan lezen.

Waardering: 4/5

1 opmerking: