zondag 9 augustus 2015

Recensie: Roderick Gordon & Brian Williams - Tunnels (Tunnels #1)

Titel: Tunnels
Serie: Tunnels
Originele titel: Tunnels
Auteurs: Roderick Gordon & Brian Williams
Uitgever: Moon
Genre: Young Adult
Verschenen: 2007
Pagina's: 431
Te koop: Onder andere bij Bol.com

'De veertienjarige Will Burrows woont met zijn nogal vreemde familie in Londen. Het enige dat hij deelt met zijn excentrieke vader is een passie voor archeologie en opgravingen. Als zijn vader op mysterieuze wijze verdwijnt, gaat Will met behulp van zijn vriend Chester op onderzoek uit om de onderste steen boven te krijgen. Hun zoektocht leidt hun naar een ondergrondse wereld waar de tijd is stil blijven staan. Daar, diep onder de grond, ontdekken ze een groot geheim – een geheim dat levensbedreigend blijkt te zijn. Zullen ze ooit weer bovengronds komen?' (Bron: Bol.com)

Will doet samen met zijn vader regelmatig opgravingen want ze hebben beiden een grote passie voor archeologie. Wanneer zijn vader plotseling is verdwenen gaat Will samen met zijn beste vriend Chester op onderzoek uit. Ze vinden een tunnel en komen uiteindelijk uit op een ondergrondse wereld. In deze wereld komen Chester en Will achter een hoop geheimen en kunnen het eigenlijk maar amper geloven. Kunnen ze ├╝berhaupt nog wel ooit uit deze ondergrondse wereld komen?

De verwachtingen van dit boek zijn totaal niet waargemaakt bij mij. Ik had verwacht dat Will samen met Chester heel veel avonturen zou beleven en dat er spanning in het verhaal zou zitten. Hier was totaal geen sprake van. Dit was toch wel een van de saaiste boeken die ik heb gelezen. Met veel moeite ben ik er doorheen gekomen. Pas vanaf pagina 128 begon de actie en dan nog was het maar zwakjes. De personages boeide mij ook totaal niet. Misschien was het dan toch wat de jeugdig voor mij? Zelfs de ondergrondse wereld heeft mij niet kunnen overtuigen. Ik had verwacht dat ze in de 'Tunnels' van alles zouden meemaken, maar dat viel gewoon erg tegen. Tunnels mag dan wel een serie zijn, maar ik ga de andere boeken niet lezen.

Waardering: 1/5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten