donderdag 9 april 2015

Recensie: Sheila O'Flanagan - Bedonderd


Titel: Bedonderd
Orginele titel: Yours Faithfully
Auteur: Sheila O'Flanagan
Uitgever: The House of Books
Genre: Chicklit, Liefde, Fictie
Verschenen: 2008
Pagina's: 399
Te Koop: Onder andere bij Bol.com

Iona is gewend altijd haar zin te krijgen. Ze heeft een knappe man, leuk werk en een prachtig huis. Nu wil ze dolgraag een baby. Voor Sally lijkt dat hoofdstuk allang afgesloten. Ze is twintig jaar gelukkig getrouwd en heeft een puberende dochter. Haar zwangerschap komt dan ook als een donderslag bij heldere hemel. Twee vrouwen die niets met elkaar gemeen lijken te hebben. Tot hun levens met een geweldige knal in botsing komen. Iona en Sally krijgen beiden bericht dat hun echtgenoot gewond in het ziekenhuis ligt. Ze blijken al jaren dezelfde man te delen... (Bron: Bol.com)

De laatste tijd zijn er voornamelijk positieve recensies online gekomen, nou dit is er wel eentje met een negatief sfeertje. Wat een drama! Het is in principe een heel simpel verhaal. De man Frank blijkt twee vrouwen te hebben. Deze vrouwen ontmoeten elkaar in het ziekenhuis wanneer Frank ernstig gewond raakt. Hij raakt in een coma waardoor de vrouwen geen vragen aan hem kunnen stellen over de hele situatie. Beiden vrouwen leven een totaal ander leven en willen in eerste instantie niks van elkaar weten. Alleen dan realiseren dat ze alleen elkaar hebben.

Je leest het verhaal vanuit de perspectieven van de twee vrouwen Iona en Sally met heel af en toe een klein hoofdstukje vanuit het perspectief van Frank. Ik kwam maar moeilijk door het verhaal. Eigenlijk vond ik het verschrikkelijk om te lezen, maar toch legde ik het niet weg. Ik moest en zou weten wat Frank als uitleg zou hebben waarom hij twee vrouwen heeft. Toen ik eindelijk bij het stuk aankwam waarin de 'uitleg' zou komen werd ik zwaar teleurgesteld. Moesten we het met dit 'antwoord' doen? Voor mijn gevoel had ik toen helemaal het boek voor niks gelezen. Het verhaal is erg voorspelbaar. De vrouwen haten elkaar, maar komen toch dichter bij elkaar. Het enige wat mij echt heeft verbaasd is de verhaallijn over Frank. Alleen was ik daar juist niet blij mee. Daarnaast heb ik mij ook erg geïrriteerd aan de schrijffouten. Het is een slechte woordgrap, maar dat past dan weer bij het boek want ik voel me 'bedonderd'.

Zoals jullie kunnen lezen kan ik er weinig positiefs over zeggen. Dit boek is dan ook zeker geen aanrader.

Waardering: 1/5

1 opmerking:

  1. Ik vind de cover ontzettend leuk en de samenvatting maakt me enorm nieuwsgierig. Wat jammer dat het dan toch tegenvalt!
    Volgens mij heb ik ook eens een boek van deze auteur geprobeerd te lezen en kwam ik er ook niet doorheen. Zo jammer is dat altijd. :-(

    BeantwoordenVerwijderen