maandag 1 december 2014

Recensie: Suzan Eikelenstam - Internetgodinnen

Titel: Internetgodinnen
Auteur: Suzan Eikelenstam
Uitgever: Boekerij

Genre: Non-fictie, e-commerce
Verschenen: 2010
Pagina's: 190
Te koop: Onder andere bij Boekerij.nl

E-commerce is hot! Uit cijfers blijkt dat deze sector, online kopen en verkopen, jaarlijks met gemiddeld 20% groeit. En vrouwen bepalen bij meer dan de helft van alle online consumentenbestedingen wat er wordt gekocht. Zij hebben een neus voor shoppen en weten waar en hoe zij willen winkelen. Vrouwen weten wat vrouwen willen kopen en daarom is het geen wonder dat steeds meer vrouwen van hun hobby een leuke bijverdienste of zelfs hun broodwinning maken door zelf een webwinkel te beginnen. Suzan Eikelenstam beschrijft in een eenvoudig stappenplan hoe je een webshop begint en er een doorslaand en blijvend succes van maakt. Zij interviewde de bekendste e-commerce vrouwen van Nederland over hun succes en verzamelde de beste adviezen voor lezers die ook aan de slag willen. Experts doen exclusief in dit boek voorspellingen over de markt en bekende hoofdredacteuren vertellen hoe de media met deze trend mee (moeten) gaan. Kortom:Internetgodinnen is een must read voor iedereen die zich al dan niet professioneel voor deze groeiende markt interesseert.


Als je interesse hebt in het starten van een webshop, je al een webshop hebt of omdat je gewoon interesse hebt in de e-commerce wereld is Internetgodinnen een boek voor jou! Ik heb zelf de opleiding Small Business & Retail Management gevolgd en ik vind het heel interessant om boeken te lezen over e-commerce. Ik kan me dan ook goed herinneren dat ik dit boek moest hebben toen ik hoorde dat het uit zou komen. 
In het boek 'Internetgodinnen' beschrijft Suzan in 10 stappen hoe je een eigen webshop kan starten speciaal voor vrouwen. Het boek neemt je mee in een reis van dingen waar je op moet letten. Dit gaat van het brainstormen voor een idee tot het samenstellen van een campagne en het doel van netwerken. In het boek worden veel handige tips genoemd. 
Het fijne aan het boek is dat er ook veel voorbeelden worden gegeven. Suzan heeft veel afbeeldingen van andere websites toegevoegd. Daarnaast komen ook veel vrouwelijke experts aan het woord, de 'internetgodinnen'. Denk aan Serena van Beautylab.nl, Lara van Ydence.nl, Fleur van Hipvoordeheb.nl, etc.. Dat zorgt voor een goede afwisseling in het gehele boek. Van ervaringen uit de praktijk kan je veel leren.

Door de schrijfstijl van  Suzan  is het boek heel gemakkelijk te lezen. Het leest niet als een schoolboek,  het is erg informeel. Dus ook al ben je niet bekend met bepaalde termen is het boek nog goed te lezen. Suzan legt alles goed uit zodat alles duidelijk is. 

In het kort vond ik het dus een erg leuk en interessant boek om te lezen met veel voorbeelden en handige tips voor als je een webshop wil starten.

Waardering: 4/5

*Check ook binnenkort de recensie van haar volgende boek 'Webhelden'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten