zondag 12 oktober 2014

Nieuwtje: Vogue Nederland komt met boeken over designers
Ik ben een fanatieke lezer van de Nederlandse Vogue. Tijdens de Vogue Fashion's Night Out 2014 in September heeft Vogue Nederland bekend gemaakt dat ze met een boeken serie gaan komen, namelijk 'Vogue over...'. In deze boekenserie komen verschillende designers aanbod met onder andere foto's en illustraties uit het Vogue archief. In september zijn de eerste twee boeken uitgekomen; Coco Chanel en Vivienne Westwood. 


Vogue over Coco Chanel
Voormalige Britse Vogue redacteur Browyn Cosgrave vertelt in het boek het verhaal van Coco haar kenmerkende ontwerpen en het snelle, glamoureuze leven van de ontwerpster. De cover ziet er geweldig uit over de invloedrijkste vrouwelijke ontwerpster van de twintigste eeuw. Heel klassiek wat goed bij Chanel past. De vele documentaires over Coco Chanel en het merk Chanel zijn geweldig om te zien. Ik ben dan ook erg benieuwd naar dit boek!
Vogue over Vivienne Westwood
Vivienne Westwood is door Alexander McQueen zelfs ooit de Coco Chanel van deze tijd genoemd. Westwood is de koninging van de Britse mode. Linda Watson neemt dit boek opzich en heeft Westwood geassisteerd bij twee collecties. Je krijgt een kijkje in het leven van deze onbevreesde rebel met een passie voor traditie. Het lijkt mij erg interessant om te lezen over de carrière van deze extravagante ontwerpster. 

Op 9 november komen de volgende twee boeken alweer uit; Christian Dior en Elsa Schiaparelli. De boeken zijn voor 17,95 EUR te verkrijgen bij Bol.com en Cosmox.

Bron: Vogue.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten